Choir Profile: Västervik Community Choir

Details:

Location:

Västervik Sweden

Dates:

Wednesdays

Group type: Performing occasionally
Run by: Kajsa Norrby

Other Choirs and Groups run by this Teacher

Further information:

New Choir 2020

World Music a capella in Västervik Sweden. Everyone welcome!

Våren 2020 startar Kajsa Norrby en KÖR även I VÄSTERVIK efter önskemål. Mer sång till folket, rösträtt, världsmusik, energi och gemenskap genom stämsång där alla är välkomna för att gemensamt utvecklas inom röst och sång à capella genom muntlig tradition.

Denna kör kommer öva varannan vecka , 6 onsdagar under vårterminen till att börja med.

(Tisdagar leder Kajsa kör i Gamleby och Torsdagar i Långrådna! Kolla in dem om tid och evenemang passar dig bättre!)

Västervikskören är öppen för alla (från 14-114 år) och passar för både erfarna och oerfarna sångare. Att sjunga handlar om övning och vilja, inte om talang och är en rätt alla ska ha, varje individs rösträtt!

REPERTOAR: Blandat, Mycket Världsmusik, Afrikanskt, Nordiskt, Östeuropeiskt, Gospel, Chants, Engelskt mm men även nyskrivna arrangemang och kompositioner, många skrivna av medlemmar inom körnätverkat Natural Voice. Vi sjunger flerstämmiga arrangemang á capella. Sånger som är till för att sjungas.

INSTUDERING sker via muntlig tradition och gehör, inga papper. Kajsa Norrby leder instuderingen och jobbar med körklang och röstteknik, andning och närvaro. Övningar från teater och sångpedagogik, för kroppslig närvaro och sångteknik. Vi står i cirkel och vi står inte still, om man inte vill. Kajsa lär ut stämma för stämma och du känner dig fram genom sång vilken stämma som passar dig.

KÖRLEDARE: Kajsa Norrby är sångerska och scenkonstnär och jobbar dagligen med körsång och röst. Hon har stor erfarenhet av att leda grupper av olika slag. Musikaliskt är hon utbildad inom klassisk sång, folk- & världsmusik och scenisk musik/teater.
Kajsa är körledare inom internationella nätverket Natural Voice, bildat av folksångerskan Frankie Armsrong. Frankie håller återkommande röstledarutbildning tillsammans med Kajsa i Långrådna, Sverige. Genom nätverket “NVN” har Kajsa kollegor runt om i Europa, USA och Australien vilket öppnar upp för utbyten och spännande samarbeten.
Kajsa är dessutom kulturproducent på Långrådna Kultur och har flera körer som hon leder kontinuerligt under höst o vårtermin, samt ett stort antal sång- & röstworkshops.

PRIS: vårterminen 2020, övning varannan onsdag 4 mars – 13 maj
750:- inklusive moms. Då ingår 6 ordinarie sångtillfällen ( + om deltagarna vill, någon form av framträdande inklusive extra repetition)

ANMÄLAN:
E-post: till kajsanorrby@hotmail.com
Eller
Sms: 0739-881399.

AVSLUTNING & KONSERT:
Information om konsert och avslutning kommer vid terminsstart.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Terminsavgiften återbetalas endast om kören läggs ned och då med resterande belopp av återstående träffar.
Vill du först testa om detta är något för dig betalar du 150:- för provomgång, vilket sedan dras av på terminsavgiften om du bestämmer dig för att komma med i kören.