Singer song writer – creative retreat – weekend course

21–23 Feb 2020 / Sweden

Details:

Date: 21–23 Feb 2020

Cost: 1700:-

Details: start Friday 19:00 ends Sunday 13:00

Website: https://www.facebook.com/events/502066323678329/

Email: kajsanorrby@hotmail.com

Run by: Kajsa Norrby

Further information:

For English please contact me!

Retreat – Kreativ Text & Låtskrivarkurs

Skrivardagar för dig som behöver kreativ påfyllning och vill ge dig själv tid och ny inspiration för att skapa texter och melodier. Eller för dig som vill börja skriva egna texter eller låtar och inte vågat eller hunnit ge dig den tiden förut. För dig som behöver komma bort från vardagen o möt dig själv. Uppleva lugn o stillhet samt inspirerande möten med andra kreativa.
Ge dig tid att söka och vara.

Nu har du chansen att i lugn och vacker studiemiljö ge dig själv mod och tid för detta. Njut av Långrådna Gästgivaregård, en gamla 1800-talsgård bland ekar, åkerholmar och stora skogar på östkusten på gränsen mellan Östergötland och Småland.

Denna helg är som en ”kickoff” för det inre uttrycket. Genom att ledas genom kreativa skrivövningar o skapande uppgifter som luckrar upp blockeringar i hjärnan låter du dig själv få möta det oslipade råa konstnärsmaterialet som kommer inifrån. Ditt material kan du sedan välja att bearbeta vidare på egen hand med hjälp av konkreta verktyg som du får med dig här ifrån.

Vi fokuserar framförallt på att ”boosta” den kreativa processen, och självförtroendet i det personliga textskapandet genom ledda övningar och uppgifter enskilt och i grupp. Vi kommer även beröra olika verktyg för att foga samman text och musik, samt våga oss på att skapa melodier och musik/ljudkonst utan prestation.

Ledare:
Kajsa Norrby, en inspirerande pedagog & kulturproducent med Långrådna Kultur som plattform. Hon har mer än 10 års yrkeserfarenhet inom artisteri, konstnärskap, produktionsarbete, samt pedagogiskt arbete inom sång, scen, musik, kreativa skaparprocesser och kör.
Några av Kajsas inspiration- och kunskapskällor är, förutom yrkeslivet, från möten med kollegor runt om i världen, såsom Frankie Armstrong, Anita Lehtola, Kate Davies, Margit Szlavik, Kaj Pedersen, Anders Nyberg, Jodi Gilbert, Kefas Berlin samt pedagoger som Keith Johnstone, och många många fler genom utbildning, utbyte och arbete.

Ungefärligt Upplägg:
Fredag
19.00 – 21.00 uppstart och ankomst + liten workshop

Lördag
9.30 pass 1 förberedelse & presentation
11.00 te/kaffepaus
11.30 pass 2 flöde & kreativitet
13.00 Lunch & paus för egen tid
15.00 pass 3 skrivövning
16.00 te/kaffepaus
16.30 pass 4 bearbetning
18.00 slut för dagen

söndag
9.30 pass 5 processer
11.00 te/kaffepaus
11.30-13 pass 6 process, utveckling, repetition
13.00 Lunch och avslutning

Upplägget kan komma att förändras och tiderna justeras en aning , dessa ramtider ger dig en bild av upplägget och vad passen kommer att beröra.

Mat:
– Kaffe o Te för pauser finns.
– Vegetarisk hemlagad lunch erbjuds som en bonus båda dagarna. Långrådna är både ett kulturcentrum och ett hem, vilket innebär att här redan bereds mat. Du är varmt välkommen att under lunchen ta del i dessa måltider. Har du speciell diet så ta med vad du behöver för att må bra! Välkommen att bidra till måltiden på det sätt som passar dig bäst, något att knyta med eller ekonomiskt bidrag.
– Middag och frukost ordnar du själv och har tillgång till kök där du bor om du övernattar.

Kurspris:
1700:- (inkl moms) varav anmälningsavgift 500:-
”Early bird”: 1500:- (om du bokar och betalar före 20 december)
I Priset ingår förutom kursen även fika och hemlagad lunch.

Anmälan:
Anmäl dig via e-post:
kajsanorrby@hotmail.com
När du fått bekräftelse på din anmälan och kursavgiften är betald så har du en plats.

Kursen är öppen för anmälan så länge platser finns.

Max antal deltagare, 7 st.

Om dig:
För att utforma kursen på bästa sätt önskar jag personlig kontakt med varje deltagare, när du kontaktar mig via mail eller sms så kan vi bestämma en tid som passar oss båda för ett telefonsamtal om det behövs utöver mailkontakt.
Du kan alltid kontakta mig genom sms på 0739-881399.

Material att ta med:
Ta med material som inspirerar dig! skrivböcker, rit/skrivpapper, instrument, pennor, om du har en smartphone och handsfreehörlurar eller något annat att spela in på t.ex en zoom, så ta med det, mycket användbart för att minnas idéer som dyker upp.
Ta också med kläder för skog och mark och sköna kläder att ha inne.

Boende:
Här finns bäddar i 2-4 bäddsrum på gästgiveriet, airbnb, och vandrarhem i närheten från 200 kr/natt. För bokning, meddela önskemål samtidigt som du bokar kursen. Det finns 1-3 enkelrum med en tilläggsavgift från 200 kr beroende på hur många bokningar vi har. Först till kvarn gäller. Meddela ditt önskemål så gör vi allt vi kan för att möta det.
Om ni kommer i grupp och vill dela boende meddela det, då finns det aningen billigare alternativ. Det finns även alternativ som sovsal eller camping, meddela helt enkelt önskemål angående övernattning så ser vi vad som går att lösa.

Resa hit:
Bussar: går dagligen minst en i timmen från Norrköping till Valdemarsvik där vi kan hämta upp efter överenskommelse. När vi vet vilka som kommer kan vi också föreslå lämplig samåkning.
Bil: kommer du norr ifrån, kör av från E22 mot vid Valdemarsvik och fortsätt på den vägen, kör in te in i Valdemarsviks centrum, efter att du passerat Valdemarsvik svänga vänster mot Långrådna. Kommer du söder ifrån på E22 så skyltas det mot Långrådna efter att du passerat Edsbruks avfart.
GPS: skriv in Långrådna Gästgivaregård 1

Varmt välkommen!

Arrangör: Långrådna Kultur, Kajsa Norrby & Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland